بیشتر بخوانید: غذاهایی که در دوران بارداری مصرف شوند خطر ابتلا به اوتیسم را تا 20 درصد کاهش می دهند.
دانشمندان ده ها سال است که با معمای منشأ اوتیسم دست و پنجه نرم می کنند - اکنون یک مطالعه نشان می دهد سرماخوردگی یا آنفولانزای بد در دوران بارداری می تواند دلیل آن باشد.
آنها نشان داده اند که وقتی سیستم ایمنی مادر در پاسخ به یک عفونت ویروسی افزایش می یابد، می تواند رشد مغز کودک در حال رشد را متوقف کند.
به نظر میرسید جنینهای ماده از این اثرات محافظت میشوند، اما طبق تحقیقات روی موشها، یک سوم جنینهای نر تا حدی تحت تأثیر قرار گرفتند.
تیمی از آزمایشگاه Cold Spring Harbor (CSHL) در نیویورک گفت: این با این واقعیت مطابقت دارد که اوتیسم در پسران بیشتر از دختران است.
محققان یک عفونت ویروسی را در موشها شبیهسازی کردند و واکنش جنین را به نحوه واکنش سیستم ایمنی مادر به ویروس سرماخوردگی یا آنفولانزا، که به عنوان فعالسازی ایمنی مادر (MIA) شناخته میشود، پیگیری کردند.
MIA زمانی فعال میشود که سیستم ایمنی به سرعت بالا میرود و سطح سیتوکینها و کموکاینها را افزایش میدهد که میتوانند از جفت و سد خونی مغزی نوزاد عبور کنند.
کموکاین ها با انتقال سایر سلول های ایمنی مانند سیتوکین ها به محل عفونت با آنفولانزا مبارزه می کنند.
سیتوکین ها سلول های ایمنی کوچکی هستند که با احضار سایر سلول های ایمنی با پاتوژن های مضر مبارزه می کنند و علائمی مانند تب، آبریزش بینی و بدن درد ایجاد می کنند.
از آنجایی که مغز جنین به سیگنال های محیطی در رحم بسیار حساس است، این واکنش می تواند باعث طیف وسیعی از مسائل رفتاری از جمله آسیب های اجتماعی مانند اختلال طیف اوتیسم شود.
ایرنه سانچز مارتین، دانشجوی فوق دکتری در CSHL، گفت که آزمایشهای اخیر او با موشها نشان داد که وقتی مادر به ویروس مبتلا شد، رشد مغز جنین کند شد.
او گفت: "تفاوت در کار من این است که من به جای تجزیه و تحلیل رفتارهای فرزندان در بزرگسالی، 24 ساعت پس از قرار گرفتن در معرض التهاب مادر بررسی می کنم که چه اتفاقی برای جنین افتاده است."
سانچز مارتین بر چگونگی تأثیر التهاب پیش از تولد ناشی از سرماخوردگی یا آنفولانزا بر مغز جنین در حال رشد تمرکز کرد.
کار او به سایر عواملی که باعث میشود سیستم ایمنی مادران بیش از حد کار کند، از جمله در پاسخ به واکسن، چاق بودن یا داشتن بیماریهای زمینهای، بررسی نشد.
با این حال، مطالعات جهانی به خوبی تثبیت شده نشان داده است که بسیاری از واکسن ها در واقع با انتقال آنتی بادی ها از طریق مادر به جنین قبل از تولد، محافظت در برابر بیماری های نوزاد را ارائه می دهند.
واکسن آنفولانزا متفاوت از بیماری فعال عمل می کند زیرا بدن را مجبور به تولید آنتی بادی می کند که سیستم خود ایمنی را آماده می کند تا باعث التهاب و سایر علائم نشود.