سالاد یک غذای بسیار متنوع است. می توان آن را به عنوان کنار یا به عنوان غذای اصلی مصرف کرد، و گزینه های مواد تشکیل دهنده کافی برای خوشحال کردن همه وجود دارد. بیشتر سالادها از پایه سبزیجات تشکیل شده اند، اما گاهی اوقات میوه ها، آجیل ها، دانه ها، کروتون ها و منابع پروتئینی به مخلوط اضافه می شوند.
در واقع، سالاد می تواند یک وعده غذایی متعادل عالی باشد، اما آیا آن را باید هر روز مصرف کنید؟ و اگر چنین است، اگر این کار را انجام دهید چه اتفاقی برای بدن شما خواهد افتاد؟
پنج روز اول
بسیاری از دستورالعمل های غذایی مصرف پنج وعده میوه و سبزیجات در روز را توصیه می کنند. البته گفتن این کار آسان تر از انجام آن است. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، از هر ده آمریکایی فقط یک نفر این کار را انجام می دهد.
بسیاری از مردم برای رسیدن به این هدف روزانه تلاش می کنند، بنابراین خوردن سالاد هر روز راهی برای گنجاندن برخی از سبزیجات (و میوه ها) در رژیم غذایی شما خواهد بود. در واقع، شما در واقع می توانید تمام پنج مورد خود را در یک سالاد دریافت کنید!
با فرض اینکه این سالاد سرشار از سبزیجات است، از تمام آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی بهره مند خواهید شد. به نوبه خود، این ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری مزمن کمک کند.
اگر سبزی های برگ دار مانند اسفناج، کلم پیچ و کلم را به سالاد خود اضافه کنید، ممکن است به سیستم قلبی عروقی خود کمک کنید.
سبزی های برگ دار را به سالاد خود اضافه کنید، عملکرد مغز شما ممکن است کندتر کاهش یابد. حداقل این چیزی است که یک مطالعه آیندهنگر در سال 2018 به نام «مواد مغذی و فعالهای زیستی در سبزیجات برگ سبز و زوال شناختی» نشان داد.
بسیاری از سبزیجات و میوه ها سرشار از فیبر هستند که به حرکات روده کمک می کند. این باعث هضم بهتر و مدفوع سفت تر می شود.
فیبر موجود در میوه و سبزیجات سالاد ممکن است به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک کند. با این حال، نسبت سبزیجات در سالاد باید بیشتر باشد، زیرا برخی از میوه ها ممکن است باعث افزایش سطح قند شوند.
قبلاً اشاره کردیم که ویتامین ها و مواد معدنی موجود در سالاد چگونه می توانند برای سلامت قلب شما مفید باشند. همین امر در مورد فیبر موجود در آنها نیز صدق می کند که باعث می شود احساس سیری کنید. این به معنای خوردن کالری کمتر و در نتیجه حفظ وزن بدن سالم تر است.
مصرف چربی به دلایل مختلفی از جمله جذب ویتامین های محلول در چربی ضروری است. این بدان معناست که افزودن چربی های سالم به سالاد خود (به عنوان مثال روغن زیتون فوق بکر) راهی برای اطمینان از جذب مناسب تمام ویتامین های موجود در سبزیجات و میوه های شما است.
از طرف دیگر، می توانید منابع چربی مانند آووکادو، آجیل یا دانه ها را به سالاد خود اضافه کنید. مصرف چربی های غیر اشباع می تواند به کاهش خطر سکته مغزی و بیماری قلبی کمک کند.